luni, 12 mai 2008

Trubadurul, Buldogul si Curatelul

„Mai am 2-3 bulevarde mari si am terminat”... orasul as completa eu. Aceasta este declaratia actualului primar al capitalei foarte multumit de ispravile sale din cei 4 ani de plimbari la Cannes. Orasul este minunat, avem gradini suspendate, borduri de Marmosim, centura verde, strazi asfaltate, curatenie si parcari. In plus Adita este baiat de treaba si in urmatorii ani il lasa si pe prietenul sau de partid Sile sa aiba grija de contractele de asfaltare si Bordeiele lui Costica. Singura problema este ca nu-i va fi usor in campanie si se va lupta in proiecte cu alti candidati pe masura lui.
Trubadurul liberal, actual ministru al transporturilor care a construit aproape 30 de km de autostrada se pregateste si el pentru primarie. Orban a ales sa nu apara pe afisele electorale, de unde deducem ca nu pune accent pe aspectul fizic. Farmecul de cantaret la mandolina este de fapt atuul sau si ne va cuceri pe toti; iar noi vom merge hipnotizati la vot. Sa nu uitam de aerul demagogic pe care-l emana la fiecare sindrofie televizata si de realizarile marete in functia de ministru. Ca nu avem infrastructura feroviara, Mitrea e de vina!Ca nu avem autostrazi, Berceanu e de vina!Ca nu avem flota, Basescu e de vina! In rest, toate cele bune.

„Cristi, du-te tu ca esti curat!”
La inceput a fost Marean. Apoi dumnezeul PSD-ului, tatucul Iliescu, l-a trimis pe sarpele Oprescu sa-i dea marul de la 5 si sa lase pomul primariei unui candidat mai putin patat. Sarpele a fost concediat din gradina PSD iar portarul Geoana a venit cu solutia ideala: neprihanitul Diaconescu. Fost ministru de justitie, Curatelul si-a facut temele pentru campanie. Pentru inceput ne-a oferit mici si promisiuni cu miros de bere si a pus-o de-un blat cu PDL-ul. Daca nu reusesti sa-ti invingi dusmanul, mai bine te aliezi cu el. „In Romania se poate face o politica a bunului-simt”, a declarat Diaconescu indignat de acuzatiile de blat. Curat-murdar, mon cher!

Buldogul prezidential
Blaga poate sa stea linistit. Pe el sigur il voteaza cineva. Presedintele apolitic al tarii a mirosit ca lucrurile nu sunt pe roze si a hotarat sa ia situatia in mana pe postul national de televiziune declarand ca il sustine pe candidatul PDL la primarie. Sa-i aminteasca cineva presedintelui jucator de maidan ca perioada in care partidul unic era la moda s-a incheiat cu o revolutie si un conducator, la fel de unic, impuscat.

Niciun comentariu: