joi, 3 aprilie 2008

Forme de protest anti-NATO

Zilele acestea la Bucuresti se desfasoara cel mai important eveniment din ultimii 20 de ani, si anume summitul NATO. Ce inseamna de fapt NATO? North Atlantic Treaty Organization este o alianta intre 26 de state membre din America de Nord si Europa. Tratatul a fost semnat pe 4 aprilie 1949 si are ca scop fundamental asigurarea libertatii si securitatii statelor membre, pe cai politice sau militare. Romania este stat aliat din 2 aprilie 2004.
Masurile de securitate pentru organizarea summitului au fost extreme fapt dovedit si de incidentul de ieri, cand un grup de tineri straini dar si romani (asa-zisi anarhisti) au vrut sa protesteze. Politia, Jandarmeria si SPP au fost foarte vigilente si au intervenit prompt (cu pulanele in cap!) si au anihilat gruparea extremista protestatara. Bullshit! Este intr-adevar un eveniment foarte important, personalitatile care vin trebuie sa fie protejate, numai ca autoritatile si-au luat rolul mult prea in serios si astfel de abuzuri sunt contrazise prin Constitutia Romaniei, art.30 " Libertatea de exprimare".
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
Fiecare om are dreptul sa-si exprime opiniile in conditiile in care legea nu este incalcata.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

Niciun comentariu: